Szolgáltatásaink

Általános tájékoztató

A Kedvenc Mester Állatkórházban társállatok belgyógyászati alapellátása mellett foglalkozunk idős állatok gerontológiai vizsgálatával is, ami a kis kedvencek vérvizsgálatából, EKG-vizsgálatból, hasi és mellkasi ultrahang-és röntgenvizsgálatokból, esetleges ultrahangos fogkő-eltávolításból áll. A sebészeti alapellátáson(baleseti sebek ellátása,sérvek,ivartalanítások) kívül szemészeti műtéteket is végzünk (entropium, ectropium,harmadik szemhéj mirigyének előesése). A balesetes állatok ellátását digitális röntgen-készülékünk és scannerünk, valamint színes Doppleres ultrahanggépünk segíti. A baleseti ellátások közé a csonttörések és ízületi sérülések ellátása tartozik. Ezen műtétek elvégzésében Dr. Sprőber Zoltánnak 1996-óta van tapasztalata. A szívbeteg kardiológiai páciensek ellátásában EKG-készülék és színes Doppleres ultrahang segíti munkánkat.

Gyorstesztek segítségével elvégezzük bizonyos fertőző betegségek szűrővizsgálatát (macska FeLV, FIP, FIV, giardiosis, szívférgesség, parvovírus) is. Szűrővizsgálatokat végzünk egészségesnek tűnő állatok esetében is vérkép analizátorunk és vérbiokémiai analizátorunk segítségével. Ezen vizsgálatokat elvégezzük rizikópáciensek (májbetegség gyanúja, gennyes méhgyulladás) műtéti beavatkozása előtt. A kutyatenyésztő szervezetek részéről előírt kötelező dysplasia szűrővizsgálatokat rutinszerűen digitális röntgen technikánkkal végezzük, kapcsolatban állunk a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesülettel. Endoszkópos vizsgálatokat végzünk kedvenc állatok orrjárataiban, gyomrában idegentest keresés és eltávolítás céljából. Szájhigiénés vizsgálatok során felfedezett fogkövek ultrahangos eltávolítását is végezzük. Szülészeti alapellátás (császármetszés, fialás levezetése) mellett folyamatos "terhesgondozásra", illetve vemhességvizsgálatra is lehetőség van állatkórházunkban ultrahang készülékünk segítségével. A tüzelő szukák ciklusdiagnosztikáját (hüvelykenet vizsgálat, progeszteron vérvizsgálat) és tenyészkanok spermavizsgálatát is rutinszerűen végezzük. Természetesen elvégezzük az év minden szakában kis kedvenceik kötelező és ajánlott védőoltásainak beadását, mikrochippel való megjelölését is. Ezen túlmenően a külföldre utazó kedvencek (macska, kutya, vadászgörény) útlevéllel történő ellátását is biztosítjuk. Állatkórházunkban pácienseink részére lehetőség van bentlakásos ellátásra is. Egész évben szaktanácsadással állunk a kedves gazdik rendelkezésére.

Szolgáltatásaink:

Belgyógyászat:

A pontos és időben felállított diagnózis minden sikeres orvosi kezelés alapja, és sok esetben a beteg kedvenc élete múlhat rajta. Ezért a helyes diagnózis felállítása a legfontosabb számunkra. Ha bármi szokatlant, vagy a megszokottól eltérőt észlel kedvence viselkedésében keressen fel minket bizalommal.

Ultrahang:

Az ultrahang segítségével láthatóvá válik az állat belső szerveinek alakja, nagysága, szerkezete. Így az eltérések nagy biztonsággal megállapíthatók. A pontos diagnosztika elengedhetetlen eszköze. Az ultrahang vizsgálat semmilyen különleges előkészületet nem igényel a és a legtöbb esetben nem igényelnek bódítást sem.

Digitális röntgen:

Állatkórházunkban új digitális képrögzítést alkalmazó technikát telepítettünk, annak érdekében, hogy a betegekről a mai kor igényeinek maximálisan megfelelő minőségű és precizitású röntgen felvételeket készíthessünk. Az új, technika használatával csökken a betegeket érő sugárterhelés mértéke, értélehetőbbek illetve részletgazdagabbak lesznek az elkészült felvételek.

Kardiológia:

Állatkórházunkban kardiológiai szűrővizsgálatokat, szivproblémák esetén pedig részletes kardiológiai vizsgálatokat tudunk elvégezni. A szívbetegségek komoly szerepet játszanak nagyon sok állat idő előtti elpusztulásában. A szívbetegségek korai felderitése szempontjából nagyon fontos minden páciens esetében megállapitani az arra a páciensre vonatkozó EKG alapértékeket, mert a jövöbeli EKG felvétel(ek) elkészitésekor az alapértékhez képesti elváltozások fontosak lesznek.

Vérkép analizálás:

Vérkép, vérbiokémiai analizálás: Szűrővizsgálatokat végzünk egészségesnek tűnő állatok valamint idős betegek esetében is vérkép analizátorunk és vérbiokémiai analizátorunk segítségével. Ezen vizsgálatokat elvégezzük rizikópáciensek (májbetegség gyanúja, gennyes méhgyulladás) műtéti beavatkozása előtt.

Endoszkópos vizsgálat:

Az endoszkóp egy optikai eszköz, amihez egy fényforrás csatlakozik, melyek segítségével a kutya vagy a macska testének belsejébe tudunk közvetlen belátni. Az endoszkópot egy természetes testnyíláson keresztül vezetjük a test belsejébe, úgymint a szájon keresztül a bronchoszkópiánál illetve gasztroszkópiánál, az orrnyíláson keresztül rhinoszkópiánál vagy pl. a végbélnyíláson keresztül kolonoszkópiánál. Endoszkópos vizsgálatokat végzünk kedvenc állatok orrjárataiban, gyomrában idegentest keresés és eltávolítás céljából is.

Sebészet:

A sebészeti betegek alapellátásán túl állatkórházunk speciális sebészeti diagnosztikával és műtéti ellátással is foglalkozik. A csont és ízületi sebészeti beavatkozások mellett speciális ortopédiai műtéteket is végzünk . Az egyszerűbb sebészeti beavatkozások mellett hasi és mellkasi műtétek széles skálája, onkológiai és plasztikai beavatkozások is megtalálhatók a műtéti repertoárban.

Szülészet:

Szülészeti alapellátás (császármetszés, fialás levezetése) mellett folyamatos "terhesgondozásra", illetve vemhességvizsgálatra is lehetőség van állatkórházunkban ultrahang készülékünk segítségével. Császármetszés során mindig a legkíméletesebb altatási protokoll szerint járunk el a kölykök és az anya mielőbbi ébredése érdekében. Meddőségi vizsgálatok során a valamennyi szükséges kiegészítő vizsgálat a rendelkezésünkre áll. A tüzelő szukák ciklusdiagnosztikáját és tenyészkanok spermavizsgálatát is rutinszerűen végezzük. Kórházunkban mind nőstény, mind hímivarú állatok ivartalanítását elvégezzük.

Állatútlevél:

2014. október 01-től az EU tagállamokon belüli utazásokhoz a kutyák, macskák és görények csak érvényes állatútlevél birtokosaként utazhatnak. Állatútlevél kiállítása csak megbízott állatorvos teheti meg. Állatútlevelet postán nem lehet elküldeni, mert a hivatalos irat kiállításához egyértelműen azonosítani kell az állatot. Az EU szabályok szerint a Chip beültetése kötelező. Az állatútlevél érvényessége megegyezik a veszettség oltás érvényességi idejével, azaz az oltástól számítva egy évig. Az állatútlevél érvényességét a benne igazolt veszettség elleni oltás érvényessége adja meg. Kórházunkban lehetősége van Chip beültetésére.

Fogászati kezelések:

Kedvenceink szájüregi vizsgálata kihívás lehet az orvos számára, mert gyakran erősen ellenállnak a vizsgálatnak. Fogbetegségek jellemző tünetei lehetnek a rossz szájszag, fokozott nyálképződés, letargia és diszkomfort érzés, fejrázás, evés közben az ételt elejtése, kemény táplálék fogyasztásának kerülése, az állat evés közben elszalad a táljától. Ezek a szájüregi fájdalmakkal összefüggésbe hozott tüneteknek felelnek meg. A betegséget kísérő szájüregi gyulladás is változó mértékű lehet ezért a kedvencek időszakos vizsgálata pontosan olyan fontos lehet mint az embereknél. A szájüreg vizsgálata és az ultrahangos fogkő eltávolítás inkább csak kellemetlen beavatkozás, de csak bódításban végezhető, mert a 20.000 Hz feletti hangtartomány zavaró hatással van házi kedvenceinkre.